Det kan være interessant å se på merittene som ligger bak en slik tildeling og hva som har skjedd etterpå.

Kennel Siggen oppdrettet sitt første corgikull i 1968.

Knut- Sigurd Wilberg, (Siggen) sto da som oppdretter.

På tidlig 70-tall tok han sin bror Leif- Herman inn som medeier i kennel Siggen. Knut Sigurd gikk deretter ut av kennelen og i 1974 ble Leif-Hermans ektefelle Rita ny medeier. Kennel Siggen hadde i Knut-Sigurd og Leif-Hermans tid også et lite oppdrett av schaferhunder, men siden 1973 har man kun konsentrert seg om welsh corgi pembroke.

Siden 1968 og frem til 01.11.2009 har Kennel Siggen hatt 78 corgikull .

321 Siggenvalper har levd opp på disse 41 årene. Kjønnsfordelingen har vært 160 hannhunder og 161 tisper. De som liker statistikk finner fort ut at kennel Siggen har hatt gjennomsnittlig 1,9 valpekull pr. år og at kullstørrelsen har vært på 4,1 valper i gjennomsnitt. Variasjonen i antall valper har dog vært fra 1- 9 levende valper.

Av disse 321 valpene har 102 oppnådd championtittel, dvs ca.32%.

26 Siggen hunder har fått den mest fornemme av alle championtitler, nemlig Internasjonal utstillingschampion.

Kennel Siggen har to ganger oppnådd å bli Bamsestatuettvinner ( mestvinnende hund i Norge uansett rase på Norsk Kennel Klubs utstillinger).

Det var i 1968 med den engelske importen Ch. Yorken Gallant Knight og i 1983 med egenproduserte Int.Nord.U.Ch Siggen`s Hi Fi.

Det har hele tiden vært kvalitet som har ligget bak Kennel Siggens oppdrett.
Allerede i 1981 ble en av våre oppdrettergrupper best på Nordisk Vinnerutstilling på Sjølyst i konkurranse med alle andre rasers oppdrettergrupper den dagen.
Samme bedrift gjentok seg på Nordisk Vinnerutstilling på Hamar i 1994.

En oppdrettergruppe fra Kennel Siggen vant også på Norsk Vinnerutstilling på Hamar i 1996 og på Norsk Vinner/ NKKs 100-års-jubileumsutstilling på Bjerke i 1998.

Topp-plassering ble det også på NKK’s int. utstilling på Kongsberg i 1999.

Kennel Siggen har oppdrettet hunder som har oppnådd championtitler i følgende land: Foruten Norge, Sverige, Finland, Danmark, kan man ramse opp: USA, England, Australia, Tyskland, Belgia, Luxembourg, Frankrike, Østerrike, Sveits, Polen, Tsjekkoslovakia, Israel, Mexico, Spania, Russland, Estland og Slovakia.

Vi har også oppdrettet en lang rekke Best in Show og Best i Gruppen vinnere, både i Norge og i utlandet.

Man skal heller ikke glemme våre fem verdensvinnerne:

Ch. Siggen`s Solo i Tel Aviv i 1987, Ch.Siggen`s Oberon i Porto i 2001,
Ch.Siggen`s Romulus Rocco i Dortmund 2003, Ch. Cuuchin Born to Enchant
i Stocholm 2008 og Ch. Nebriowa Cole Haan I Bratislava 2009,

og vår Veteran Verdensvinner: Ch Otreks Only in My Dreams, Stockholm 2008 og de tre Europavinnerne: Ch. Siggen`s Jeremy og Ch Siggen`s Conny i København i 1997 og Ch. Siggen’s Uptown Girl i Helsinki 2006

Kennel Siggen har også to hunder som har oppnådd certifikater i rasens hjemland. Ch. Siggens Hi Fi ble stilt ut i England i perioden 1984-86 og oppnådde to cert og fire reserve-cert. Han var da den første ikke-engelske pembroken som noensinne hadde tatt cert i rasen. For å kunne stille ut en norsk hund i England på den tiden, måtte han først stå seks måneder i karantene, deretter bodde” Hi Fi ” hos og ble stilt ut av engelske corgivenner.

I 2002 dro Ch.Siggen`s Oberon (stumphale) over og tok certet på Windsorutstillingen.
Han var da den første pembroken fra Europa som reiste til England på det nye Pet Passport Scheme (EØS-pass for hunder) og oppnådde cert. Han reiste senere til Australia og ble champion der i 2005 før han kom hjem og ble pensjonist.

For å holde sin høye standard har Kennel Siggen jevnlig importert avlsdyr fra England, Australia og Amerika, både hannhunder og tisper som har ført oss videre i vårt oppdrett.
Vi har heller ikke gått av veien for å bruke andre oppdretteres hannhunder, både fra inn- og utland, når dette har passet i avlsarbeidet.

I 1989 begynte Kennel Siggen sitt stumphalearbeid. Fra da og frem til i dag har 157(81-76) valper levd opp. 90 (52-38) av disse er stumphaler, dvs 57%.

Vi er stolte over at våre avlshannhunder med stumphale har oppnådd championat i England, USA og Australia samt flere europeiske land og at vi kan møte kvalitetsvalper etter dem i utstillingsringene verden over!

I de årene Gullcorgi-listen er ført( mestvinnende corgi i Norge), fra 1974 til 2008, har det vært kåret 35 gullcorgier. 25 (15 forskjellige) av disse har vært i Kennel Siggen’s eie/medeie eller fra vårt oppdrett.

Kennel Siggen vil takke alle valpekjøpere og corgivenner over hele verden.
Uten samarbeid om avl og uten entusiastiske valpekjøpere som stiller ut avkommene, hadde ikke dette fantastiske resultatet vært mulig.

Rita Tilley Wilberg